11. Főzdefeszt

Időpont: 2016. június 10-12.

Helyszín: Városliget
 

Kiállítók:

All About Street Food

Balkezes Sörfőzde

Beerfort Sörfőzde

Belga Sörház

BigFoot Sörfőzde

Burger House

Cech In

Che Che Bistro

Czider

Csíki Sör

CsodaSzarvaskolbász

Csupor Sör

Domján Sörfőzde

Élesztő

Ez Sajt

Fenyves Sörház

Festbier

Fiktív Gasztro Galéria

Főzőház

Gyertyános

HaraPunk

HEDON

Hopaholic

Hopfanatic

Hrabal

Kaltenecker

Kanálgép Food Truck

Kapucinus Sörfőzde

Kolbice

Köleses Sör

Legenda Sörfőzde

Lekker Stroopwafel

Mangalica és Társai

Mangalica Mennyország

MEEX Agent

Mexkitchen

MONYO

Morzsa Bisztro

Neked csak Dezső

Ok Brewery

Paneer

Piknik utczabár

Pola Pola

Rizmajer Sörfőzde

Serforrás

Shrimpy Food Truck

Stari

Sümeg Sörfőzde

Szent András Sörfőzde

Twist&Chips

Vespresso

Zabálj csak BBQ Food Truck

 

2016-ban a Főzdefesztnek már nem az a feladata, hogy határokat döntögessen és ezreket győzzön meg a magyar kézműves sör kiválóságáról, hanem az, hogy seregszemléje legyen a közreműködésével létrejött kézműves sörszcénának, illetve elősegítse az információcserét, a kiegyensúlyozott növekedéshez elengedhetetlen kommunikációt a sörkészítők, a kereskedők és a fogyasztók közt.

 

Az evés-ivás mellett ugyanakkor a Főzdefeszten nagy hagyománya van a sörbemutatókhoz kötődő spontán performanszoknak is. A főzdék sörbemutatókat tartanak nektek, ahol a kóstolók során alapfokú sörfőzés-technikai információk elsajátítása mellett megkóstolhatjátok a főzdék legkiválóbb termékeit is, a workshopok keretében pedig a sörkészítés mélyebb szakmai részleteivel is megismerkedhettek.

 

A rendezvényen ismét láthatjátok a Vári Nővérek sörcirkusz produkcióját és a 11. Főzdefeszt fellépői között is szerepelnek a Freak Fusion Cabaret előadásai - tőlük utcaszínházi előadást, tűzshow-t és egy Freak Fusion varietét is láthattok.

A korábbiakhoz hasonlóan ismét lesz koncertprogram is: a megszokott „Sörfőzők Szabad Jam”-je mellett Sördöngölő koncert is vár rátok, valamint minden este karneválon vehettek részt Armando, a Főzdefeszt egyik szellemi atyja vezetésével.

 

Ha esetleg a múltkor kihagytátok, egész hétvégén látható a magyar sörtörténetet bemutató kiállításunk, és ha nem bírjátok ki a foci EB eseményei nélkül, akkor a három nap alatt az EB eseményeit élőben is követhetitek a helyszínen.

Partnereink